Jime, co hrdlo raci

října 04, 2012

Paty den jsme se rozhodli podivat na Letni palac, kde v pruvodci psali, ze se tam da uniknout pred ruchem velkomesta. Opak byl ale pravdou. Po hodinove ceste metrem jsme se dostali k chramu, kde opet propuklo davove silenstvi. Vsude, i tam kde byste to necekali, proudily davy lidi, ktere nas strhavaly s sebou. Zjistili jsme, proc maji Cinane tak kolebavou chuzi - zrejme se neustale cpou nekam a postupuji kolebave. Park s jezerem a budhistickymi chramy byl kouzelny, ale moc klidu jsme si neuzili. Cesta do hostelu byla opet plnena davy v metru a jeden tlusty Cinan zablokoval dvere, takze davzacal panikarit a tlacit se vem, coz jsem si uzil na vlastni kuzi. Pripadal jsem si jak vytlacovana stava z pomerance. A ten tlustoch tam neustale stal ve dverich, tupe cumel a blokoval je.
Rad bych jeste poznamenal neco k mistnimu zivotu. Lide jsou naprosto neorganizovani, predbihani jim nedela problemy, nejdriv vystup a pak nastup naprosto ignoruji, i kdyz jim to ukazuji vychovne tabule. Proto kdo se cpe a predbiha, vic stihne. Deti jsou roztomile, nadsene z cizincu, neustale te zdravi a ptaji se na jmeno, nebo take na neco cinsky, ale to jim clovek nerozumi. Dospeli jen hledi a prohlizeji si vas skrz na skrz. Trhovci volaji samozrejme hello a nuti vam jejich zbozi. Smlouvani chce trochu zvyku, ale clovek musi ukazat, ze vic penez neda. Misi se podarilo zlevnit celenku ze 75 Y na 15 Y, j zlevnil zatim jen o 20 Y za masku.Bratr magnetku o 30 Y. Misa uz je ve smlouvani stara harcovnice, nakoupila hodne veci. Nicmene do par se nechala zatahnout. Dokonce vas i drzi za ruku a nechcou pustit.
Jidlo je tu dobre, pruvodci pisou lzi o tom, ze si lidi maji dat pozor. Staci slivovice a muzete jist cokoliv. Vedle hostelu je zastrceny bufet, kde jime co hrdlo raci a jeste se nam nic nestalo. {klepu}. Inu, cinske jidlo je ale hodne ostre, coz nemam rad, a tak si na to musim zvyknout. Misi to nevadi, ta cely den mysli jen na jidlo, takze ta sni cokoliv. Nejlepsi jsou nudle a masove knedlicky v testicku. Kdybyste videli, kde jsme jedli, tak citlive duse by mozna utekli, nebo se odvratili.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images

Kontaktní formulář

Subscribe