Nakupni horecka v Sanghaji

října 08, 2012

Jelikoz jsme prospali temer cely den v Sanghaji na hostelu, tak druhy den jsme vstavali uz v 8 rano, coz se nam prekvapive podarilo, a vydali se na Yuyuanske zahrady. Tam nas zacali okamzite obtezovat trhovci prodavajici fake hodinky a kabelky, ktere jsme museli odmitat, a oni se stale vyrojovaly jako vosy. 
V Yuyuanskych zahradach moc lidi nebylo, byl tam klid a uzivali jsme si jej mimo zar velkomesta. Clovek by tam mohl stravit i cely den a jen rozjimat pod stromy ci se prochazet starobylimi cinskymi ulickami. Po vychodu jsme se odebrali do starsich ulicek, kde nastala prvni nakupni horecka v mistnich kramcich. Smlouvani se rozjelo na plne obratky a yuany mizely z nasi penezenky rychlosti blesku. Po nakupech jsme se vydali do sanghajskeho muzea a na namesti Lidu, kde jsme mistni umelecke sbirky prosli rychle, protoze vse bylo  na stejne brdo. Misi se tam ale libilo, zrejme byla nadsena cinskym nabytkem. Napriklad sbirka o mincich vypadala cela stejne, jelikoz zde ukazovali mince, ktere byly podobne jako vejce vejci.
Jeste musim pripomenout, ze cestou do muzea jsme potkali maly kramek s porcelanem, ale museli jsme vybrat dalsi penize, abychom si jej mohli poridit. U kramku bylo trziste, kam jsme tez zapadli a tam nastala jeste vetsi nakupni horecka. Tolik levnych cetek na jednom miste, to neslo nekoupit. A do toho jsme si uzivali smlouvani s mistnimi trhovci, hadali jsme se a prekrikovali o sto sest, ale obe strany v tom citili jakousi obchodni zabavu. Za cely den tudiz kazdy utratil vice jak 400 Y jen za suvenyry {ja a Jakub, Misa uz nemela penize}, otazkou jen je, jak to nacpem do kufru, ktere uz jsou tak objemne. Asi vyhodime nektere veci, protoze v Xian budem nakupovat urcite taky. Problem dela zejmena Lady Buddha.
Vecer jsme se vydali na nocni Bund, ktery nas oslnil svym panoramatem a ja fotil o sto sest. Skoda jen, ze jsem nemel lepsi fotak, hned by ty fotky vypadaly lepe. Po nadhernych panoramatech jsem dostal slinu, ale nikdo se mnou nechtel jit pit. Zjistili jsme, ze hostel je sice krasny a luxusni, ale totalne mrtvy. Maji velmi luxusni stresni zahradku s vyhledem na mrakodrapy, ale nikdo v ni nesedi. Vsichni jdou zrejme do velkomesta na pivo. No, ale po utrate za suvenyry nevim, jestli muzeme nekde pit, protoze je tu velmi draho.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images

Kontaktní formulář

Subscribe