Nuda v Changtan

března 22, 2015

Resortu u Changta beach je celkem hafo, v tom, kde bydlíme my, se nachází plno Němců,  typických turistů.  Mimo lidi se tu najdou i zvířátka. Protože jsme obklopeni bananovnikami, nachází se zde velké množství pavouků,  bohužel jejich velikost je trošku na jiné úrovni,  než jsme zvyklí. Děvčata měla v bungalovu jednoho velikosti lidské pěsti. Já se svou arachnofobií dostávám zabrat. Viděl jsem jen jednoho malého,  neměl velké tělo,  jen nechutné nohy. U nás v pokoji byl jeden, menší.  Jsou rychlí a prý i skáčou. Jelikož zde nebudou mít přirozeného nepřítele, očekáváme,  že do 2 let zde bude mít resort velký problém. Najdou se tu samozřejmě i gekoni, žáby, malí chameleoni a dokonce i strašilky a kudlanky.

Velkým problémem je zde nadhodnocovaní cen, a to jídla. Barmánci nemají na menu napsány ceny a máme podezření,  že je střílí od oka. To se mi ještě v žádné zemi nestalo. Zebře se stalo, že si dala jídlo a děvče jí řeklo, že stojí 1800 kyatu, následně při placení jí chlap řekl 3600. Hádali jsme se a řekli jim, ať si napíší ceny na lístek. Je to ale se vším, David si koupil v obchodě chleba za 500, já jej chtěl též a najednou stál 600. Lístky na autobus stojí pro turisty více,  což by se dalo přejít.  Ale jidla v zaplivanych restauracích? Tak jím s místními, tak za stejné ceny. By mě zajímalo,  jak pak funguje jejich ekonomika.

V městě je hodně hotelů a plno místních v nich. Šli jsme na jejich pláž a byl to teda zážitek.  Představte si Bibione, plno lidu, všude slunečníky, nafukovací duše, na kterých řádili děti i dospělí, a hlavně - všichni se koupali oblečení! Parta kluků si s námi udělala asi 10 fotek, byli rozjaření nebo pod betelem. Zlatá naše pláž, kterou jsme našli,  kde nikdo není, jsou tam lehátka zdarma a kokos stojí 50 centů.

Navštívili jsme i ostrov, který se nachází asi 250 metrů od konce pláže. Jezdí tam loď za 1 $ v obou směrech, protože Barmánci neumí plavat. Chamtiví Češi nechtěli zase platit, tak jsme se rozhodli na ostrov doplavat. Inu, při přílivu byl docela proud, takže nás to odnášelo na širé moře. Nakonec jsme to zvládli a zpáteční plavčo při odlivu už byla pohoda. Barmci zase byli v šoku a dokonce si nás i točili. Ostrov byl ale v celku o ničem.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images

Kontaktní formulář

Subscribe