Výlet

dubna 20, 2015

U fotbalistů místo 2 nocí zůstaneme nakonec 4. Kdo by nevyužil jejich pohostinnosti jídla z kuřecích hlav, nezašel si zaplavat do bazénu na střeše či nekochal se krásným výhledem z balkonu. Priority kluků a holek jsou rozdílné, zatímco holky využily 3.den k nákupům v China town, kde utratily majlant za hadry, hoši se vydali prozkoumávat památky Kuala Lumpur a jeli na výlet do města Putrajaya, kde se nacházela mešita Putra. Město Putrajaya je sídlem premiéra a bylo vystaveno tak, aby bylo v souladu s přírodou. Ulice tak byly lemovany stromy a kolem se nacházely malé parčíky, které sloužily k odpočinku. Putra mešita a premiérský palác se nacházel na obrovském náměstí, kde vlály vlajky malajských provincií. Výlet jsme zakončili černým hamburgerem.

Nicméně dostat se do Putrajayi byl skutečně zážitek. Zjistili jsme, že z KL Sentral jede vlak, ale poté, co jsme dorazili, jsme zjistili, že stojí 9,5 ringitů, což jsme nechtěli akceptovat. Rozhodli jsme se hledat bus, ptali jsme se hlídačů, kteří nás posílali jednou sem, jednou tam. Kolem KL Sentral se nacházelo mega obří obchodní centrum, které jsme kvůli tomu procházeli asi hodinu. Informace bohužel nikde nebyly. Nakonec jsme informační stánek našli (samozřejmě jsme jej ze začátku minuli) a tam nám oznámila sympatická muslimka, že musíme na jinou zastávku metra. Jedličkárna.

Perla z kláštera: Součástí 10denniho retreatu v klášteře Suan Mokh byla také ranní rozcvička v podobě jógy.  Předcvičoval nám mistr Yoda, který někdy předvedl zajímavé cviky, které se nám těžko zvládalo odcvičit. Ovšem drtivá většina byla na protažení zad, noh a ramen, abychom zvládali sedící meditace. Jógu jsem si oblíbil a chci v ní pokračovat i po návratu. Na má záda to bude ráj. Do toho nám Yoda předvedl i část tai-chi, což byla jedna z věcí,  na kterou jsem se vždycky těšil. Člověk se při tai-chi uklidní a cvičí zejména koncentraci a dech. Yoda však nestihl předvést všechny pozice, zbytek se doučím doma. Snažím se každý večer si tai-chi dát, ale není to jednoduché.

You Might Also Like

0 komentářů

Like us on Facebook

Flickr Images

Kontaktní formulář

Subscribe